Ízek, imák, szerelmek – Ubud

Emlékszel még Julia Robertsre, aki az “Ízek, imák, szerelmek” című filmben az egyensúly és a harmónia keresése közben végigsétált Ubud utcáin, kerékpározott a rizsföldeken, meglátogatta az Ubudi piacot és egy balinéz gyógyítót?

A könyv főszereplője és szerzője, Elizabeth Gilbert négy hónapot töltött Olaszországban, ahol evett és élvezte az életet (“Ízek”), majd három hónapra Indiába utazott, ahol a spiritualitását kereste (“Imák”). A művésznő az évet Balin, Ubudban fejezi be, ahol az egyensúlyt keresi, és végül szerelembe esik (“Szerelmek”). A könyv és a film Ubudot Ázsia egyik fő turisztikai látványosságává tette. Még rengeteg “Eat, Pray, Love” túra is létezik, amelyek a filmben szereplő különböző helyszíneket járják be!

A jó éttermekkel, hangulatos kávézókkal, minden pénztárcának megfelelő kiváló szállodákkal és számos kézműves termékeket árusító üzletekkel szegélyezett utcákkal nem csoda, hogy Ubud oly népszerűvé vált. Ubudban rengeteg mindent lehet csinálni. Mondhatni Bali kulturális “fővárosa”, és ha három szóval kellene jellemeznem Ubudot, akkor az a művészi, kreatív és nyugodt lenne. A megnövekedett turizmus ellenére Ubud és környéke még mindig kihagyhatatlan, ha Balira látogatsz.

 

Most pedig nézzük meg melyek Ubud legjobb programjai:

 1. Ubud Palace, hagyományos balinéz táncest
  1. A város szívében található az Ubud-palota, ahol a mai napig az Ubudi királyi család él, és amit valamikor 1917 körül építettek. A palota gyönyörűen díszített szobrok
   kal, kőfaragványokkal és dísztárgyakkal, és az épületegyüttes nagy része látogatható. Napközben kellemes sétálni a palotában, de tele lehet turistákkal, így érdemes korán érkezni.Minden este balinéz Legong táncot tartanak a palotában, ami véleményünk szerint alegjobb módja a palota megtekintésének.
  2. A Legong egy hagyományos tánc, ahol a táncosok vastag sminket és színes jelmezeket viselnek, és az egész egy kicsit teátrális. A tánc közben különösen figyeljetek a szemükre, mivel azon keresztül rengeteg érzelmet közvetítenek a táncosok. A belépőjegy nagyjbánól 2000 Ft-ba kerül.
 2. Majomerdő
  1. A szent Majomerdő meglátogatása kötteljes mértékben kihagyhatatlan, ha Ubudban jársz. A Majomerdőben tett látogatásunk nagyon emlékezetes, igazán páratlan élmény volt. A belépő az erdőbe pedig csupán 1000 Ft/ fő.
 3. Kopi Luwak kávéfarm
  1. Balin számos kávéültetvény van, ahol a rendkívül neves és drága Kopi Luwakot készítik, és ezek közül néhány Ubud környékén található. Elmentünk az egyikhez, ahol megtudtuk, hogyan készül a híres és drága “kakós” kávé, a Kopi Luwak.A Kopi Luwak az ázsiai cibetmacska ürülékéből készül. Ez az érdekes kinézetű állatka megeszi a kávébabot és megemészti azt. Bár a Kopi Luwak inkább egy feldolgozási forma, mint kávéfajta, mégis a világ egyik legdrágább kávéjának nevezik, kiskereskedelmi ára eléri a 700 dollár/kilogrammonkénti árát, mely nagyjából 250 000 Ft-nak felel meg! A Fülöp-szigetek, Indonézia és Kelet-Timor az egyetlen Kopi Luwak kávétermelő vidék, mindenképp érdemes ide ellátogatni.

 

Iratkozz fel és értesülj a legjobb ajánlatainkról!